Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:848325
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ierastās kafijas pupiņu vietā ieteicams pamēģināt citu aromātisku dzērienu rūgtumiņu. Izbaudīt, kā garšo cigoriņu vai miežu kafija, vai kafijas dzēriens, kas pagatavots no pieneņu saknēm vai ozolzīlēm.
Senāk teju vai katrā lauku sētā audzēja cigoriņus, lai būtu ko kā tolaik sauca par kapeju, ko dzert ikdienā un svētkos. Slinkākās saimnieces rūgteno dzērienu gatavojušas tikai no cigoriņu saknēm, bet tās, kas bijušas gana čaklas un izdomas bagātas, garšas uzlabošanai pievienojušas vēl trīs sastāvdaļas, kā arī kapeju pasniegušas ar pienu vai pat pienā vārījušas. Treknais govs piens dzērienu padara tumīgu un gardāku.
Lai tiktu pie cigoriņu kafijas, jāizmanto sakņu, nevis lapu cigoriņš. Augs nav pārāk cimperlīgs, taču jāravē un jāretina, lai saknes neaizaugtu tievas kā zīmuļi. Novāc vēlu rudenī. No kilograma sarīvētu cigoriņu sakņu iegūst 150 gramu izkaltētā produkta.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1396935
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties