Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:816290
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izplatītākie monosaharīdi ir glikoze un fruktoze, kas sastopami augļos un ogās. Monosaharīdi ātri uzsūcas un ir viegli izmantojami. Glikoze iekļūst šūnā, kur tā tiek sašķelta, kā rezultātā izdalās enerģija. Neizmantotā glikoze tiek pārvērsta glikoigēnā – ogļhidrātu rezervē, kas uzkrājas aknās. Glikozei piemīt arī antitoksiska darbība – tā palielina organisma spējas atindēt dažādas vielas. Glikozi izmanto kā uzturvielu, medicīnā kā cilvēku spēcinošu preperātu, alkoholisko dzērienu un konditorejas izstrādājumu ražošanā. Glikoze kopā ar fruktozi veido medus galveno sastāvdaļu. Fruktoze ir saldāka par parasto cukuru, tāpēc to var lietot mazāk nekā to, lai samazinātu kaloriju daudzumu.
Pie disaharīdiem pieskaitāma saharoze, ko izmanto konditorejas izstrādājumu ražošanā un kā uzturvielu. Saharoze ir dabas produkts, ko iegūst no cukurbietēm un cukurniedrēm.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties