" Vēsture gaitā izveidots daudz īpašu augu un dzīvnieku šķirņu. Piemēram, Aberdīnas anguss selekcionēts, lai iegūtu vēršgaļu ar izcilu garšu. Augu selekcionāri sakrustojuši dažādas kartupeļu šķirnes, lai šī kultūra iegūtu vēlamās īpašības - izturību uzglabājot un patīkamu garšu. Tagad par jaunu veidu, kā " uzlabot" mūsu pārtiku, kļuvusi gēnu inženierija. Atšķirībā no parastās selekcionēšanas šī metode ļauj zinātniekiem pārvietot ģenētisko materiālu, DNS, no viena organisma uz otru neatkarīgi no sugu barjerām. (..)
Pašlaik visā pasaulē jau pārbaudīti apmēram 3000 ģenētiski modificētu produktu. Nākotnē šādi "transģenētiski" pārtikas produkti varbūt saturēs gēnus, kas ņemti pat no simtiem dažādu dzīvnieku, kukaiņu, augu un baktēriju sugām. Būtiski atšķirīgu vai pat pilnīgi nesavienojamu gēnu konstrukcijas nekad nav bijušas mūsu pārtikas ķēdes sastāvdaļa, un neviens īsti nezina, kādu ietekmi tās var atstāt. Gēnu inženierijas rezultātā iegūtajos produktos var rasties vesela virkne dažādu jaunu toksīnu un alergēnu, par kādiem mums līdz šim nav bijis ne jausmas. nav pat neviena līguma par to, kā ģenētiski modificēto pārtiku pienāktos pārbaudīt.…