Svarīgākais izvēlēties krāsnij atbilstīgas platības telpu, vislabāk ar logu pret krāsns muti, lai pietiktu gaismas un vajadzības gadījumā varētu kontrolēt cepšanas procesu.
Telpai jābūt pietiekami lielai, lai tajā varētu uz galda salikt krāsnī šaujamos klaipiņus, darboties ar lizi – plakanu koka lāpstu, ko izmanto klaipiņu ievietošanai un izņemšanai no krāsns. Jārēķinās, ka lizes kātiņš ir garš, lai varētu aizsniegt krāsns tālāko malu. Arī cepšanas laikā var rasties nākties daļu klaipu samainīt vietām, jo ne visa krāsns mute uzkarst vienmērīgi. Jārēķinās, ka telpas garumam jābūt lielākam par diviem maizes krāsns garumiem.
Savulaik krāsni pilnībā mūrēja no ķieģeļiem, taču tas nav nepieciešams. Siltums vienmēr ceļas uz augšu, un liels ķieģeļu mūris ir vien lieks svars un nelietderīgi izmantota telpa. Apakšā krāsnij var paredzēt vietu pelnu tvertnei, kur sakrājas no krāsns izraustie pelni. Maizes krāsnī nav ārdu, kā, piemēram, plītī, caur kuriem kurināšanas brīdī izbirst pelni.…