Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:351520
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Karbonskābes tagad tiek izmantotas dažādās nozarēs, piemēram, medicīnā, rūpniecībā un kulinārijā. Tās vielas satur karboksilgrupu COOH un to galvenā ķīmiskā īpašība ir skābums. Karbonskābes ir plaši sastopamas dabā, labākais naturālas skābes piemērs ir citronskābe (C6H8O7), kas atrodas citrusa augļos. Viela kļūst par skābu, kad tajā ir vairāk H+ nekā OH-, bet, kad tajā pārsvarā ir vairāk OH- tā ir alkāliska. Etiķskābe (CH3COOH) ir zināma visiem no seniem laikiem un tiek izmantota lai piešķirtu skābumu etiķim un vērtību vīnam.
Visiem dzirkstošajiem vīniem ir vismaz divas kopīgas pazīmes: augsts skābuma līmenis un zema alkohola bāze. Lai pagatavotu dzirkstošo vīnu, fermentācijas blakusprodukts - oglekļa dioksīds (CO2), kas izdalās kad vīnogu cukurus šķīst spirtā - ir noslēgts, lai tas uzsūktos vīnā, nevis tiktu atbrīvots, tādējādi radot burbuļus. Cukurs ir vissvarīgākais faktors kas līdzsvaro skābumu vīnā. Tās izceļ garšas, padara vīnu izteiksmīgāku un ilgtermiņā nosaka vai tās novecos vai nē. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1403520
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties