Indijas zemes platības ir milzīgas, tradīciju daudz, kultūrvēsturisko aspektu vēl vairāk, taču visu pārspēj iedzīvotāju skaits. Tieši šie apstākļi ļāvuši indiešiem jau vairākus gadu tūkstošus pārsteigt pasauli ar saviem apburošajiem un garšu pārbagātajiem ēdieniem. Indijas virtuve pilnībā atspoguļo civilizāciju, kas to radījusi. Indiešu virtuve izceļas uz pasaules fona ar savu seno vēsturi, kas nodota no paaudzes paaudzē un ļāvusi radīt perfekti izkoptu garšvielu lietošanas mākslu ēdienu pagatavošanā. Garšvielu sabalansēts un pareizs izmantojums ir sevišķa prasme, kuru indieši apguvuši perfekti. Galvenais garšvielu centrs Indijā ir rietumu Ghats, kuru plašajās nogāzēs tiek iegūts liels daudzums melno piparu, kardamona, kanēļa, krustnagliņu, ķiploku, turmerika un muskatriekstu. Indijā kā jau Austrumu zemes virtuvē dominē graudaugi– rīsi, kas ir cieti saturošs produkts. Indijas virtuvi mēdz iedalīt ziemeļu un dienvidu, vadoties pēc klimatiskajiem, vēsturiskajiem un ģeogrāfiskajiem apstākļiem. Piemēram, ziemeļos, kur laiks ir aukstāks, nepieciešams bagātīgāks uzturs, tāpēc tieši tur gaļu patērē daudz vairāk, nekā valsts dienvidos.…