Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:935288
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grieķu virtuve ir ļoti savdabīga, ar savām īpatnībām. Taramo salāti ikru mērcē. Kā uzkodas pasniedz stipri apceptus kabačus, ceptu baklažānu ikrus, saldos piparus ar tomātiem un ķiplokiem. Tas ir tikai viens piemērs no mums tik nepierastās grieķu virtuves, kuras izveidošanos tik ļoti ietekmēja vēstures gaita.
Turku valdīšanas laikā Grieķijā gandrīz izzuda cūkgaļas ēdieni. Šobrīd tie ir atguvuši savu vietu ēdienkartē. To var daļēji izskaidrot ar cūkgaļas zemajām cenām un arī kā atgriešanos pie atbrīvošanās kara tradīcijām – tad par grieķu karali tika iecelts Bavārijas princis Otto. Viņa valdīšanas laikā grieķi sākuši vārīt cūkas šķiņķi, pasniedzot to ar skābētiem kāpostiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties