Jau kopš 70. gadiem, kad tika radīti pirmie ģenētiski modificētie organismi, gēnu inženierija ir strauji attīstījusies. Izveidoti dažādi organismi - vīrusi, mikroorganismi, augi un dzīvnieki ar dažādām jaunām īpašībām- un sākusies to izmantošana medicīnā, pārtikas ieguvē un citās cilvēka dzīves jomās. Ir radīti pārtikas produkti, kuri iegūti, izmantojot ģenētiski modificētos organismus: pienskābās baktērijas, raugi, fermentu preparāti piena produktu pārstrādei, dzērienu ražošanai, jaunas olbaltumvielas saturošs piens, ģenētiski modificēti graudaugi, eļļas augi u.c. Protams, it visam ir gan labā, gan sliktā puse, un tāpat ir arī ar gēnu inženieriju. No vienas puses tā ir iespēja iegūt gēnus, kas nesatur informāciju par kādām konkrētām slimībām, piemēram, AIDS, vēzi, varbūt ar laiku tieši ar gēnu inženierijas palīdzību šīs slimības būs iespējams ārstēt, taču, no otras puses, gēnu inženierija var radīt draudus cilvēku veselībai un apkārtējai videi.…