Piens, kā mēs zinām, ir ļoti veselīgs, jo sastāv no 3-5% taukiem. 3-4% olbaltumvielām, 4,8-5% ogļhidrātiem,1% minerālvielām, arī vitamīniem un fermentiem.1 Tātad, piens ir dispersā sistēma – emulsija – tauki ūdenī, tā vide un arī fāze ir šķidra. Lietojot uzturā pienu, mūsu organisms uzņem B2vitamīnu (riboflavīns), kas nepieciešams ādai un acīm, B12 vitamīnu (ciankobalamīns), K1 vitamīnu (filohinons), Olskābi, Pantotenātu, Kalciju - tas vajadzīgs kauliem, zobiem, kolagēnajām šķiedrām, Kāliju, arī Fosforu, kurš iesaistīts kaulu un zobu veidošanās procesā, enerģijas uzkrāšanā un patēriņā, kā arī Magniju, kas ir svarīgs organisma enerģijas veidošanā, nepieciešams kauliem, muskuļiem2. Ļoti vērtīga Dispersā sistēma mūsu organismam.…