Šīs nozares attīstībai Latvijā ļoti labvēlīgs ir ekoloģiskais faktors, jo vide Latvijā daudz neatšķiras no citu Eiropas valstu, taču Latvijā šī vide ir mazāk piesārņota un tas dod iespēju ražu izaudzēt „zaļāk”. Šādi audzēta raža nav nedz vērtīgāka uzturā, nedz vizuāli pievilcīgāka, taču mūsdienu patērētājs ir gatavs pamatīgi piemaksāt, lai iegūtu šo bez pesticīdiem un minerālmēsliem audzētu produktu.
Lai gan šī nozare Latvijā pamazām iznīkst cilvēku trūkuma laukos dēļ, taču pastāv diezgan daudzas tā sauktās nišas, kurās var ļoti veiksmīgi attīstīt augkopību Latvijā. Mūsu valstī nav iespējams „izsisties” lielo Eiropas un Krievijas augkopības magnātu vidū, tāpēc pastāvīgi pielāgojoties un ļoti gudri saimniekojot varam mēģināt „turēties virs ūdens” un nepazust zem lauksaimniecības milžu spiediena.
…