Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:890666
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    6
1.  Produktu pamatojums    7
2.  Tehnoloģija    13
2.1.  Izejvielu raksturojums    13
2.2.  Tehnoloģiskie procesa parametri    15
2.3.  Galveno tehnoloģisko operāciju pamatojums    18
3.  Produktu aprēķins    21
4.  Ražošanas tehnoķīmiskā un mikrobioloģiskā kontrole    26
5.  Palīgmateriālu aprēķins    30
6.  Kvalitātes vadības sistēma (HACCP)    32
7.  Tehnoloģisko iekārtu izvēle    39
8.  Tvaika, ūdens un elektroenērģijas patēriņš    65
9.  Piena produktu iepakošana    70
9.1.  Iepakojuma noformējums    73
9.2.  Transportiepakojums    78
10.  Mārketinga plāns    81
10.1.  Prece    81
10.2.  Tirgus    82
10.3.  Konkurence    82
10.4.  Stratēģija    83
10.5.  Cena    84
10.6.  Pārdošana    84
10.7.  Stimuli un reklāma    84
11.  Ražošanas programma    86
12.  Ieņēmumi un izmaksas    89
13.  Peļņas un zaudējumu aprēķins    94
14.  Kapitāls un tā finansēšana    95
15.  Rentabilitātes rādītāji    99
16.  Kopsavilkums un novērtējums    100
  Kopsavilkums    103
  Izmantotā literatūra    104
Darba fragmentsAizvērt

Diplomprojektā paredzēts projektēt jaunu piena pārstrādes uzņēmumu, kas ražos augstas kvalitātes piena produktus. Sortimentā būs acidofīlā pasta, acidofīlās paniņas un šokolādes sviests ar tauku saturu 62%.
Produktu sortiments izvēlēts izanalizējot tirgus piedāvājums. Pašlaik Latvijas tirgū vietējo ražotāju šokolādes sviesta sortiments nav plašs. Tieši tāpēc uzņēmumā plānots ražot šo produktu. Sviesta tauku saturs būs zemāks nekā klasiskajam saldkrējuma sviestam un tā saturā būs tikai piena tauki.
Sviesta ražošanas procesā kā blakusprodukts tiek iegūtas paniņas, ko izmantos acidofīlo paniņu ražošanai. Pēc savam īpašībam šis produkts atšķīrsies no piedāvātājiem raudzētajiem paniņu dzērieniem. Tas būs jauns produkts Latvijas tirgū.
Acidofīlā pasta no analogiem produktiem atšķīrsies ar ražošanas tehnoloģiju un sastāvu, tas ietekmēs arī produkta garšu un kvalitāti. Mūsdienās cilvēki vēlas lietot uzturā diētiskos produktus un acidofīlai pastai piemīt visas šīs īpašības.
Augstāk minēto produktu ražošana ļaus konkurēt ar līdzīgiem konkurētspējīgiem uzņēmumiem valstī, piedāvāt patērētājiem augstas kvalitātes, nekaitīgus, drošus ar uzturvielām bagātus produktus un uzņēmumam gūt labus ekonomiskos rezultātus un paplašināt realizācijas iespējas Baltijas un Eiropas Savienības valstu tirgū.
Darbā paredzēts ražot piena produktus – acidofīlo pastu, šokolādes sviestu ar tauku saturu 62% un acidofīlās paniņas.
Produkcijas ražošanas izvēli noteica:
● mūsdienas cilvēki aizvien vairāk vēlas lietot uzturā piena produktus ar pazeminātu tauku saturu un veselīgus un drošus uzturproduktus;
● biežāk pircēji produktus izvēlas pēc tajos esošām sastavdaļam un vēlas lietot uzturā tikai kvalitatīvus produktus.
Šokolādes sviests ir pārtikas produkts, kas satur taukos šķīstošos A un E vitamīnus un ūdenī šķīstošos B1, B2 un C vitamīnus, kuri ir nepieciešami cilvēka organismam, it īpaši augošam bērnam. Kakao, ko satur šokolades sviests, ir vērtīgs produkts. Šokolādes sviestu var izmantot ne tikai sviestmaižu pagatavošanai, bet arī kulinārijā. [http://molprodmurmansk.ru/lot2000]
Acidofīlā pasta ir vērtīgs produkts, kura sastāvā ir acidofīlās nūjiņas. Šis produkts satur Lactobacillus acidophilus producētos savienojumus, tādā veidā šo produktu var nosaukt par antibiotiku koncentrātu. Tas ir profilaktisks līdzeklis, kas paaugstina organisma rezistenci pret infekcijas slimībam. Acodofīlās pastas sastavā ir B1, B2, PP, C vitamīni, kā arī minerālvielas Ca, K, Na, Mg, Fe. [http://www.nmedik.ru/sredstva/moloko/atsidofilnye-produkty.html]
Acidofīlām paniņām piemīt izteiktas diētiskas un profilaktiskas īpašības. Pienskābā rūgšanas rezultātā rodas pienskābe, kas labvēlīgi ietekmē gremošanas un elpošanas organus un centrālās nervu sistēmas darbību, rosina apetīti. Pienskābe novērš gremošanas organos pūšanas baktēriju attīstību. Skābpiena dzērieni nodrošina lielāko daļu cilvēkam nepieciešamā kalcija uzņemšanu.[L.Ozola, I.Ciproviča “Piena pārstrādes tehnoloģija” Jelgava, 2002-248 lpp.]…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties