Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:151494
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 30 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2021. - 2025. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    5
1.  LITERATŪRAS ANALĪZE    7
1.1.  Ēdināšanas uzņēmuma ražošanas procesa raksturojums    7
1.2.  Pārtikas atkritumu menedžments    14
1.2.1.  Atkritumu iedalījums    14
1.2.2.  Pārtikas atkritumu veidu raksturojums    16
1.2.3.  Pārtikas atkritumu rašanās un apsaimniekošana ēdināšanas uzņēmumos    19
1.3.  Pārtikas atkritumu rašanās ietekmējošie faktori ārstniecības iestāžu ēdināšanas pakalpojumā    22
2.  PĒTĪJUMA METODOLOĢIJA    26
2.1.  Vispārējā informācija par uzņēmumu    26
2.2.  Pētījuma struktūra    27
3.  Pētījuma daļa    29
3.1.  Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes Slimnīcas pacientu aptauja    29
3.2.  Atkritumu apjoma analīze    49
3.3.  Rīcības plāns pārtikas atkritumu samazināšanai    56
  PRIEKŠLIKUMI    59
  SECINĀJUMI    60
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    61
  PIELIKUMI    65
Darba fragmentsAizvērt

Neraugoties uz to, ka visā pasaulē katru dienu tūkstošiem cilvēku cieš badu, pastāv arī otra galējība – pārtika tiek vienkārši izmesta. Pēc ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas datiem, visā pasaulē apmēram viena trešdaļa no cilvēku patēriņam domātās produkcijas iet zudībā vai tiek izmesta atkritumos. Tās apjoms gada laikā ir apmēram 1.3 miljardi t. saražotās pārtikas. Vienlaikus, pēc ANO datiem, 925 milj. iedzīvotāju ikdienā nav paēduši – cieš badu. Pārtikas izšķērdēšana ir arī naudas izšķērdēšana un kopumā nelabvēlīgi atspoguļojas uz vidi, kurā dzīvojam.( Pārtikas izšķērdēšana Latvijas mājsaimniecībās ēšanas paradumu kontekstā, 2017). Lai gan pārtika tiek izšķērdēta visā pārtikas piegādes ķēdē, daudzi pētījumi liecina, ka liela daļa pārtikas atkritumi veidojas viesmīlības un ēdināšanas sektorā. Pārtikas atkritumi viesmīlības un ēdināšanas sektorā veido vidēji 12 procentus no kopējiem radītajiem pārtikas atkritumiem. Īpaši svarīgs faktors, kas šo tendenci pastiprina ir ienākumu un tūrisma pieaugums. Pārtikas atkritumu rašanās ēdināšanas un viesmīlības struktūrās ne vienmēr norāda uz sliktu darbības praksi, jo tas notiek dažādu iemeslu dēļ. Ir dažādi faktori, kas ietekmē pārtikas atkritumu rašanos. (Food waste in the catering..., 2021)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties