Diplomdarbs
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Maizes ceptuves projekts ar konditorejas cehu-
Maizes ceptuves projekts ar konditorejas cehu
Diplomdarbs36 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Uzņēmējdarbība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
ANOTĀCIJA | 4 | |
SUMMARY | 5 | |
IEVADS | 6 | |
1. | SORTIMENTA IZVĒLE UN RAKSTUROJMS | 7 |
1.1. | Maizes produkta izejvielu raksturojums | 7 |
2. | TEHNOLOĢISKĀ DAĻA | 12 |
2.1. | Tehnoloģiskā procesa shēma un apraksts “Marcipāna, mandeļu cepumiem” | 12 |
2.2. | Receptūra “Marcipāna, mandeļu cepumiem” | 12 |
2.2.1. | Receptūra uz 100 kg mīklas | 14 |
2.2.2. | Cepumu mīklas iznākums gabalos | 16 |
2.2.3. | Cepumu pilnīga receptūra | 16 |
2.2.4. | Ražošanas receptūras aprēķins | 17 |
2.3. | Tehnologiskā shēma un aprēķini “Sviesta baltmaizei” | 20 |
2.3.1. | Tehnoloģiskā karte | 20 |
2.3.2. | “Sviesta baltmaizes” receptūra | 21 |
2.3.3. | Uzņēmuma ražības aprēķins | 23 |
2.3.4. | “Sviesta baltmaizes” iznākuma aprēķins | 23 |
2.3.5. | Izejvielu rezervju un telpu aprēķins | 24 |
3. | TEHNOLOĢISKO IEKĀRTU IZVĒLE | 26 |
3.1. | Miltu sijātājs | 26 |
3.2. | Mīklas mīcītājs | 27 |
3.3. | Raudzēšanas kamera | 27 |
3.4. | Plauktu tipa krāsns | 28 |
4. | KVALITĀTES KONTROLE | 29 |
4.1. | Kvalitātes un HACCP vadības sistēma | 29 |
4.2. | Kvalitātes un HACCP vadības sistēma | 29 |
4.2.1. | Visaptveroši pārtikas nekaitīguma un kvalitātes nodrošināšanas pasākumi | 29 |
4.2.2. | Uzņēmumam saistošie normatīvie dokumenti | 30 |
4.2.3. | Vadības saistību apliecinājums | 30 |
4.3. | Gatavo izstrādājumu tehnoķīmiskā kontrole | 31 |
4.3.1. | Organoleptiskie rādītāji izstrādājumiem | 31 |
4.4. | Apkārtējās vides higiēnas prasības | 35 |
4.5. | Pārtikas produktu uzglabāšanas un realizācijas noteikumi | 37 |
5. | Ekonomiskie aprēķini | 38 |
5.1. | Darbaspēka izvēle | 38 |
5.2. | Ražošanas plānošanas mērķis | 40 |
5.3. | Ražošanas jauda | 40 |
5.4. | Ražošanas darba grafiks | 41 |
5.5. | Produkcijas izlaide | 41 |
5.6. | Materiāli tehniskā sagāde | 42 |
5.7. | Ceha izdevumu aprēķins | 43 |
5.8. | Rentabilitāte | 43 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI | 46 | |
IZMANTOTĀ LITERATŪRA | 47 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Lai uzņēmums veiksmīgi varētu dzīvot tirgus apritē un būt spējīgs sacensties ar konkurentiem, tam ir nepieciešamas labas ekonomiskās zināšanas. Mūsdienu tirgus apstākļos izdzīvos tikai tas, kurš pareizi un kompetenti noteiks tirgus prasības, izveidos un organizēs tādu produkcijas ražošanu, kura būs pieprasīta un nodrošinās uzņēmumām ienesīgumu. Lai varētu visas šīs darbības veiksmīgi veikt, jāmāk pareizi plānot un sastādīt sava uzņēmuma ražošanas programmu un censties meklēt iespējas savas produkcijas pašizmaksas pazemināšanas iespējas.
Lai nodrošinātu ražošanas uzņēmuma produkcijas galveno funkciju kvalitāti, uzņēmumā ir daudz un dažādu pieeju, bet populārākā un visplašāk pielietotā ir standarta prasībām atbilstoša pieeja. Lai efektīvi darbotos ražošanas uzņēmums, tam jānosaka mērķi visos līmeņos un funkcijās.Latvijā kopumā ir augstas kvalitātes produkti, salīdzinot ar citam valstīm.
Mūsdienās arvien vairāk ir pieprasīti ekoloģiski tīri produkti, darba autores dotajam ražošanas uzņēmumam būtu jāņem tas vērā.
Uzņēmumu produkciju galveno raksturojumu un funkcijas nosaka Eiropas Savienības prasības, kurās sīki aprakstīts, kas ir atļauts produktu ražošanā un kas ir aizliegts.
Ražošanas uzņemumā pastāv kvalitātes kontroles nodaļa, kas veic izejvielu, kā arī gatavās produkcijas kontroli.
Uzņēmumam ir jāseko līdzi pasaules tendencēm, jauniem standartiem, lai pilnveidotos salīdzinājumā ar ārzemju ražošanas uzņēmumiem. Tas ir ļoti svarīgi tādam uzņēmumam kā šis, jo piedāvā savu produkciju visas Latvijas patērētājiem.
Mūsdienās, cilvēki cenšas dzīvot pēc iespējas veselīgāk, tāpēc ražošanas procesā uzņēmumam būtu pēc iespējas vairāk jāizmanto bioloģiski tīri produkti salīdzinājumā, kādus ieved no ārzemēm.
Uzņēmumā eksistē administratīvā sistēma un pilnveidošanas sistēma. Lai nodrošinātu nevainojamu produkciju, ir jāapmāca darbinieki, regulāri jāsūta uz semināriem vai vienkārši jāveic izglītojošu apmācību.
…
Pētījuma mērķis ir izpētīt maizes ražošanas nozari. Darbā tiks analizēti divi produkti – “Sviesta” baltmaize un mandeļu marcipāna cepumi. Darba mērķis ir izpētīt un analizēt galvenās funkcijas, darbību un rentabilitāti firmā, kuras galvenais mērķis ir peļņas gūšana. Firma izmanto vairākus iekārtu veidus. Viena tehnoloģiskā līnija domāta baltmaizes izgatavošanai, otra – konditorejas izstrādājumiem. Rentabilitāte, no vienas puses, ir balstīta uz nepārtrauktu ražošanas ciklu, atšķirīgiem, augstas kvalitātes produktiem, kuriem attiecīgi ir augstāka cena, no otras puses, tā ir balstīta uz tehnoloģiju, kura novērš nelietderīgu resursu izlietošanu. Ekonomiskie rādītāji parāda ražošanas rezultātus un rentabilitāti. Ražošana ir balstīta uz drošu produktu, kurš nepārtraukti tiek kontrolēts. Galvenie kontroles un uzraudzības principi ir aprakstīti nodaļā ”Kvalitātes kontrole”.
-
Maizes ceptuves projekts ar konditorejas cehu
Diplomdarbs36 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Uzņēmējdarbība
-
Maizes tirgus pieprasījuma izpēte Liepājā
Referāts23 Mārketings, reklāma, Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
- SIA "Lāči " konkurētspējas projekts
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!SIA "Kārumiņš G.R." saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespēju izpēte konditorejas nozarē
Diplomdarbs augstskolai71
-
Maizes patēriņa uzturā raksturojums
Diplomdarbs augstskolai45
-
Ražošanas procesa pilnveidošanas projekts SIA "Saka 6"
Diplomdarbs augstskolai100
-
Ekoloģisko produktu virzīšanas tirgū projekts
Diplomdarbs augstskolai55
-
Pakalpojumu uzņēmuma darbības pilnveidošanas projekts
Diplomdarbs augstskolai96