Biznesa plāns
Uzņēmējdarbība un tiesības
Uzņēmējdarbība
Kafejnīcas “Dole” tehnoloģiskais projekts-
Kafejnīcas “Dole” tehnoloģiskais projekts
Biznesa plāns37 Uzņēmējdarbība, Tūrisms, viesmīlība, Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 4 | |
1. | Uzņēmuma izveides ekonomiskais pamatojums | 5 |
2. | Uzņēmuma raksturojums | 6 |
2.1. | Informācija par uzņēmumu | 6 |
2.2. | Apmeklētāju raksturojums | 7 |
2.3. | Ēdienkarte | 8 |
2.3. | Ražošanas un apkalpošanas forma | 10 |
3. | Izejvielu uzglabāšanas vietu aprēķins | 11 |
3.1. | Noliktavu laukuma aprēķins | 12 |
3.1.1. | Piena, gastronomijas, taukvielu noliktavas aizņemtā laukuma aprēķins | 13 |
3.1.2. | Sauso produktu noliktavas aizņemtā laukuma aprēķins | 14 |
3.1.3. | Dārzeņu un augļu noliktavas aizņemtā laukuma aprēķins | 15 |
3.2. | Ledusskapju tilpuma aprēķins | 16 |
3.2.1. | Gaļas un zivju ledusskapju tilpuma aprēķins | 16 |
3.2.2. | Konditorejas izstrādājumu aukstumvitrīnas tilpuma aprēķins | 17 |
4. | Izejvielu pirmapstrāde | 18 |
4.1. | Sakņu ceha aprēķins | 18 |
4.1.1. | Pirmapstrādes procesa secība, nepieciešamā iekārta dārzeņu cehā | 18 |
4.1.2. | Nemehāniskie iekārtas dārzeņu ceham | 19 |
4.2. | Gaļas-zivju ceha aprēķins | 19 |
4.2.1. | Pirmapstrādes procesa secība, nepieciešamā iekārta gaļas/zivju cehā | 20 |
4.2.2. | Nemehāniskas iekārtas gaļas/zivju ceham | 20 |
5. | Ēdienu gatavošana | 21 |
5.1. | Karstā ceha aprēķins | 21 |
5.1.1. | Kārsta ceha ražošanas programma | 21 |
5.1.2. | Galveno ēdienu grupu ražošanas procesu shēmas. Tehnoloģiskā aprīkojuma izvēle | 22 |
5.2. | Aukstā ceha aprēķins | 26 |
5.2.1. | Aukstā ceha ražošanas programma | 26 |
5.2.2. | Ledusskapja tilpuma aprēķins | 26 |
6. | Sadales aprēķins | 28 |
7. | Trauku mazgāšana | 28 |
7.1. | Zāles trauku mazgātavas aprēķins | 28 |
7.2. | Virtuves trauku mazgātavas aprēķins | 29 |
8. | Sanitāro telpu aprēķins | 30 |
8.1. | Tualetes, dušas | 30 |
8.2. | Uzkopšanas inventāra telpas aprēķins | 30 |
9. | Personāla telpu aprēķins | 31 |
10. | Administratīvo telpu aprēķins | 32 |
11. | Apmeklētāju telpu aprēķins | 33 |
12. | Tehnoloģiskā projekta skice | 34 |
12.1. | Uzņēmuma lietderīgais laukums | 34 |
12.2. | Telpu specifikācija | 35 |
12.3. | Iekārtu specifikācija | 36 |
13. | Ražošanas darba organizācijas raksturojums | 38 |
13.1. | Ražošanas telpu raksturojums, darba vietu raksturojums | 38 |
13.2. | Tehnoloģisko līniju raksturojums | 40 |
Secinājumi, priekšlikumi | 41 | |
Izmantotā literatūra | 42 |
Uzņēmuma izveides ekonomiskais pamatojums
Mana kafejnīca (pēc projekta) atrodas Ķengaragā. Kaut arī tas nav pilsētas centrs ( Rīgas rajons), jāatzīst, ka kafejnīca atrodas visai interesantā un arī ar transportlīdzekli labi pieejamā vietā- 1. stavā, lielajā tirdzniecības centrā. Šim centram tuvumā atrodas rajonas iedzīvotājiem svarīgas un nepieciešamas iestādes, tādas kā ambulance, 65.vidusskola, policija u.c., kuras nodarbina ievērojamu skaitu cilvēku, no kuriem vismaz daļa varētu kļūt par kafejnīcas pastāvīgajiem klientiem, kā arī par patstāvīgiem klientiem kļūs centra darbinieki.
Ķengarags šobrīd strauji attīstās, tiek celtas jaunas mājas, veikali, atpūtas un sporta centri, ēdināšanas uzņēmumi utt. Ķengaragā jau sen atrodas liels tirdzniecības centrs „Dole”, pie tā ir viegli piebraukt, kā ar personīgo automobili, tā arī ar sabiedrisko transportu- autobusu 18.,15,49, taksometru, tramvaju 9.,7.,3, trolejbusu 15.. Blakus „Doles” centram (apmēram 300 m tuvumā) ir viena picērija, parējie konkurenti- 2 kafejnīcas, kas atrodas tajā pašā centra. Es uzskatu ka mana kafejnīca būs stiprs konkurents šim uzņēmumam.
Apmeklētāju mērķa grupa ir cilvēki, kuri apmeklē „Doles” tirdzniecības centru, kā arī Ķengaraga iedzīvotāji, kuri ienāk kafejnīcā lai paēst un atpūsties. Apmeklētājiem ir dažādas vecumu grupas.
…
Kursa darba mērķis ir izstrādāt tehnoloģisko projektu ēdināšanas uzņēmumam.Tēmas- par ēdināšanas uzņēmuma ražošanas un apkalpošanas organizāciju, ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģisko projektu izstrādāšana, veicot nepieciešamo iekārtu un telpu aprēķinus, ņemot vērā tehnoloģiskās plūsmas un sanitārhigiēniskās prasībam.
- Atpūtas mājas projekts
-
Kafejnīcas “Dole” tehnoloģiskais projekts
Biznesa plāns37 Uzņēmējdarbība, Tūrisms, viesmīlība, Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
- Projekts "Atpūtas nams "Mežroze""
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!SIA “LK A”
Biznesa plāns augstskolai21
Novērtēts! -
Pašapkalpošanās aptiekas atvēršana SIA "Hansa pharma"
Biznesa plāns augstskolai23
-
Biznesa plāns uzņēmumam SIA "Ābolītis"
Biznesa plāns augstskolai26
-
Biznesa plāns - kafejnīca
Biznesa plāns augstskolai12
-
Uzņēmuma izveides projekts
Biznesa plāns augstskolai10