PROJEKTA MĒRĶIS UN APRAKSTS
Projekta mērķis ir izveidot privātuzņēmumu liellopu un cūkgaļas pārstrādei, izmantojot gaļas pārstrādes konteineru sistēmu.
Uzņēmums paredz dienā pārstrādāt 1000kg gaļas, tai skaitā, 800kg cūkgaļas un 300kg liellopu gaļas un saražot 500kg dažādu veida gaļas produktu un 500kg atdzesētas, porcijās safasētas svaigas gaļas. Savu darbību uzņēmums sāks divu mēnešu laikā pēc kredīta saņemšanas, bet ar pilnu jaudu sāks strādāt pēc sešiem mēnešiem.
Uzņēmējdarbība gaļas pārstrādē kā projekta mērķis ir izvēlēta tādēļ, ka esošie desu cehi un gaļas kombināti nespēj nodrošināt gaļas produktu sortimenta dažādību, augstu kvalitāti un garšu, savlaicīgu un sistemātisku svaigas, safasētas gaļas un gaļas izstrādājumu piegādi realizācijas vietās.
Gaļas pārstrādes rūpniecība ir viena no galvenajām pārtikas rūpniecības nozarēm Latvijā, tā aizņem ¼ no pārtikas rūpniecības ražošanas kopapjoma. Galvenie pārstrādes uzņēmumi ir gaļas kombināti Rīgā, Valmierā, Balvos, Tukumā, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā un Daugavpilī. Katrā rajonā ir izveidojušies lielāki vai mazāki desu ražošanas cehi, tomēr ne vienmēr veikalos ir iespējams jebkurā darba laika stundā iegādāties svaigu kvalitatīvu gaļu un gaļas izstrādājumus. Uzņēmums “Norma” plāno šo trūkumu kaut vai daļēji novērst, piegādājot realizācijas vietās porcijās safasētu, pēc kvalitātes sašķirotu svaigu gaļu un augstvērtīgus gaļas izstrādājumus, kuru izgatavošanā pielietos senas latviešu receptes. Ražotās desu šķirnes ir paredzēts patentēt kā sevišķi augstvērtīgus, garšīgus un diētiskus produktus.
Produkcijas kvalitāti katru dienu kontrolēs uzņēmuma laboratorijā. Lai nodrošinātu produkcijas noietu, katru gadu ir paredzēts nomainīt un ieviest 1-2 jaunus produkcijas veidus ar atšķirīgām garšas īpašībām un īpatnēju iesaiņojumu. Perspektīvā domāts pāriet uz ekoloģiski tīras produkcijas ražošanu, iepērkot tikai ekoloģiski tīras izejvielas. Paredzēts apgūt gaļas-kaulu miltu ražošanu, lai nodrošinātu pilnīgu visu izejvielu izmantošanu.