Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:137061
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  UZŅĒMUMA IZVEIDES EKONOMISKAIS PAMATOJUMS    4
2.  UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS    5
2.1.  Informācija par uzņēmumu    6
2.2.  Apmeklētāju raksturojums    7
2.3.  Ēdienkarte    9
2.4.  Ražošanas un apkalpošanas forma    13
3.  IZEJVIELU UZGLABĀŠANAS VIETU APRĒĶINS    14
3.1.  Noliktavu laukuma aprēķins    20
3.2.  Ledusskapju tilpuma aprēķins    25
4.  RAŽOŠANAS TELPU APRĒĶINS    27
4.1.  Sakņu ceha aprēķins    27
4.2.  Gaļas – zivju ceha aprēķins    30
5.  ĒDIENU GATAVOŠANA    31
5.1.  Aukstais cehs    31
5.2.  Karstā ceha aprēķins    34
5.3.  Siltumiekārtu aprēķins un izvēle    35
6.  APMEKLĒTĀJU TELPU APRĒĶINS    39
6.1.  Bāra aprēķins    41
7.  TRAUKU MAZGĀŠANA    41
8.  PERSONĀLA TELPU APRĒĶINS    42
9.  SANITĀRO TELPU APRĒĶINS    43
10.  ADMINISTRATĪVO TELPU APRĒĶINS    44
12.  TEHNOLOĢISKĀ PROJEKTA SKICE    44
13.  RAŽOŠANAS DARBA ORGANIZĀCIJAS RAKSTUROJUMS    48
  SECINĀJUMI    49
  INTERNETA AVOTI    50
Darba fragmentsAizvērt

2) Izejvielu pirmapstrāde un uzglabāšana:
Izejvielu pirmapstrāde tiks veikta sakņu cehā un gaļas, zivju cehā. Tur tiks atbilstošiem produktiem veikta nepieciešamā pirmapstrāde kā arī tos sadalīs atbilstošos porciju gabalos. Gaļas, zivs produktus pēc pirmapstrādes uzglabās tajā pašā ledusskapī, kur gaļas un zivs produkti tiek uzglabāti pirms pirmapstrādes. Savukārt dārzeņi pēc pirmapstrādes tiks uzreiz pakļauti siltapstrādei, vai no tiem tiks pagatavoti ēdieni, kā piemēram svaigie salāti.
3) Aukstais cehs:
Aukstajā cehā tiks gatavoti dažāda veida salāti un saldie ēdieni, kā ķīseļi, krēmi. Pēc to pagatavošanas tie tiks uzglabāti atsevišķā ledusskapī, tie būs iepakoti slēgtos traukos.
4) Karstais cehs:
Karstajā cehā tiks veikts galvenais restorāna darbs. Tur tiks gatavotas zupas un otrie ēdieni, kā arī tiks cepti konditorejas izstrādājumi. Cehā pagatavotos pusfabrikātus ilgu laiku neuzglabās, bet, lai tie nesabojātos, karstajā cehā tiks ievietots ledusskapis.
5) Trauku mazgāšanas zāle:
Trauku mazgāšanas zālē tiks mazgāti tikai klientu zāles trauki un galda piederumi, tajā būs ierīkota trauku mazgāšanas mašīna un viss nepieciešamais, lai veiktu kvalitatīvu trauku mazgāšanu.

SECINĀJUMI
• Lai izveidotu konkurētspējīgu uzņēmumu, ir nepieciešams izvēlēties labu tā atrašanās vietu, lai piesaistītu klientus.
• Jaunizveidotā restorāna apmeklētāju prognozētais skaits dienā ir 440 klienti.
• Izstrādājot jauna ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģisko projektu, ir nepieciešams iepriekš veikt rūpīgu tā ēdienkartes izpēti un atbilstoša inventāra piemeklēšanu, lai uzņēmuma darbiniekiem būt atvieglotāks darbs virtuvē un bārā.
• Lai precīzi izplānotu nepieciešamās telpas ēdināšanas uzņēmumas, sākumā ir nepieciešams uzzināt kādi tehnoloģiskie procesi norisināsies katrā no telpām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties