Biznesa plāns
Uzņēmējdarbība un tiesības
Lietvedība
Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokument...-
Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentu izstrāde
Biznesa plāns49 Lietvedība, Tūrisms, viesmīlība, Uzņēmējdarbība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
IEVADS | 5 | |
1. | ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS | 6 |
1.1. | Ēdināšanas uzņēmuma pamatojums | 6 |
1.2. | Ēdināšanas uzņēmuma veids un tips | 6 |
1.3. | Ēdināšanas uzņēmuma atrašanās vieta | 6 |
1.4. | Ēdināšanas uzņēmuma apkalpošanas veids | 6 |
1.5. | Ēdināšanas uzņēmuma mērķa grupas un to raksturojums | 6 |
1.6. | Viesu skaits apmeklētāju zālē | 7 |
1.7. | Uzņēmuma darba laiks, virtuves darba laiks | 7 |
1.8. | Ēdienu, dzērienu un citu pakalpojumu piedāvājums | 7 |
1.9. | Apmeklētāju zāles interjera raksturojums | 8 |
1.10. | Apkalpošanas organizācijas raksturojums | 8 |
2. | APMEKLĒTĀJU SKAITA APRĒĶINS | 10 |
3. | SORTIMENTA MINIMUMA SASTĀDĪŠANA | 12 |
4. | PORCIJU SKAITA APRĒĶINS | 14 |
5. | ĒDIENKARTES SASTĀDĪŠANA | 16 |
6. | ĒDIENU TEHNOLOĢISKO KARŠU IZSTRĀDE | 19 |
7. | KALKULĀCIJAS APRĒĶINS(ĒDIENA IZEJVIELU APRĒĶINS IZMAKSU) | 38 |
8. | DIENĀ NEPIECIEŠAMO IZEJVIELU APRĒĶINS | 39 |
8.1. | Firmas ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins | 39 |
8.2. | Auksto ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins | 40 |
8.3. | Zupu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins | 42 |
8.4. | Otro ēdienu (zivju) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins | 44 |
8.5. | Otro ēdienu (gaļas) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins | 45 |
8.6. | Piedevu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins | 46 |
8.7. | Mērču dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins | 47 |
8.8. | Saldo ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins | 48 |
8.9. | Karsto dzērienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins | 49 |
8.10. | Konditorejas izstrādājumu (kūku) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins | 50 |
9. | IZEJVIELU PREČZINISKAIS RAKSTUROJUMS | 53 |
10. | SECINĀJUMI | 60 |
IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS | 61 |
10. SECINĀJUMI
Lai izveidotu kafejnīcu, iepriekš ir jāatrod vieta, kur to vēlas izveidot, lai tā būtu rentabla un patstāvīgu būtu apmeklētāju – gan ziemā, gan vasarā. Lai piesaistītu viesus ir jāizveido ēdienkarte, kurā būtu dažādi ēdieni, lai piesaistītu dažādus klientus. Svarīgi ir arī ēdamzāles interjers, jo viesiem jājūtas tajā ērti un mājīgi un jārada mājīguma sajūtas. Ļoti svarīgi ir arī tas kāda kvalifikācija ir darbinieki. Viesmīļiem jāmāk pareizi apkalpot viesus, savukārt pavāriem jāmāk spēlēties ar ēdiena garšas buķetēm, lai viesiem maltītes būtu garšīgas.
Kafejnīcai „Liedags” izveidei ir ņemtas vērā šīs prasības. Kafejnīca atradīsies, ļoti skaistā vietā pie jūras, Liepupē, Salacgrīvas novadā, kur atrodas tūristu apmeklēti dažādi objekti, kā arī 1 km attālumā arī atradīsies Baltijai nozīmīgs ceļš „Via Baltica”, kur patstāvīgi pārvietojas ļoti daudz automašīnas. Kafejnīcai īpaši tiks piedomāts par interjeru, kurš radīs mājīguma sajūtu.
Lai kafejnīca „Liedags” varētu darboties sekmīgi, tika izveidota ēdienkarte ar ēdieniem dažādām gaumēm. Arī veģetārieši ēdienkartē varēs atrast sev ko tīkamu.
Tika izstrādāta kafejnīcas vienas dienas izejvielu daudzumus, tādējādi ir vieglāk noteikt cik daudz produktu ir nepieciešams.
Lai kafejnīcai nerastos lieki zaudējumi, tad pārtikas produktiem tika izstrādāta arī prečziniskais raksturojums, jo sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos ļoti svarīga ir pārtikas produktu uzglabāšana. Tādejādi nav lieki zaudējumi, jo nepareizas uzglabā sanas gadījumā tie nav lietojami.
Svarīga ir ēdiena pagatavošanas secība un izejvielu daudzums, tādēļ tika izstrādātas tehnoloģiskās kartes un tehnoloģiskās shēmas astoņiem dažādiem ēdieniem.
Ja kafejnīca „Liedags” ņems vērā izstrādāto tehnoloģisko dokumentāciju, tad sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums spēs ilgi un produktīvi darboties, patstāvīgi attīstoties un piesaistot jaunus klientus.
…
Darbā ir iekļauts ēdināšanas uzņēmuma raksturojums, apmeklētāju skaita aprēķins, sortimenta minimuma sastādīšana, porciju skaita aprēķins, ēdienkartes sastādīšana, ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde, kalkulācijas aprēķins, dienā nepieciešamo izejvielu aprēķins, izejvielu prečziniskais raksturojums.
- Biznesa plāns uzņēmuma finanšu līdzekļu plānošanai
-
Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentu izstrāde
Biznesa plāns49 Lietvedība, Tūrisms, viesmīlība, Uzņēmējdarbība
- Reklāmas uzņēmuma biznesa plāns
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Reklāmas uzņēmuma biznesa plāns
Biznesa plāns augstskolai42
-
Biznesa plāns uzņēmuma finanšu līdzekļu plānošanai
Biznesa plāns augstskolai32
-
Ēdināšanas uzņēmuma izveides projekts kempingam Kuldīgā
Biznesa plāns augstskolai24
-
Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskais projekts
Biznesa plāns augstskolai40
Novērtēts! -
Uzņēmuma SIA "Tīrība" mārketinga biznesa plāns
Biznesa plāns augstskolai45