IEVADS
Veikalos nopērkamie desu izstrādājumi ir izgatavoti izmantojot dažādas pārtikas piedevas, kas gaļai piešķir garšu, un arī pagarina produkta uzglabāšanas termiņu. Kvalifikācijas darbā desu izstrādājumu receptūras, kurās ir izmantotas dabīgas, un augstvērtīgas izejvielas, un tiek gatavotas mājas apstākļos, tiks piemērotas rūpnieciskajai ražošanai, lai varētu iegūtu dabīgu, un augstvērtīgu produktu, izmantojot tikai nitrītsāli, kā konservantu. Galvenais uzsvars tiks likts uz gaļas daudzumu izstrādājumos, jo katrs izstrādājums aptuveni sastāvēs no diviem gaļas izejvielu veidiem.
Kvalifikācijas darba galvenie mērķis ir
sastādīt ražošanas plānu desu ceham;
veikt izejvielu daudzumu, palīgmateriālu aprēķinu;
aprēķināt nepieciešamo iekārtu daudzumu, un to ražību.
Kvalifikācijas darba galvenie uzdevumi, kas tiks izvirzīti šajā darbā:
aprakstīt gatavojamos produktus;
aprakstīt nepieciešamās izejvielas produktu gatavošanā;
aprakstīt produktu tehnoloģiskās shēmas procesus;
sastādīt desu ceha darba laika grafiku;
aprēķināt gaļas izejvielu, garšvielu, un palīgmateriālu daudzumu uz 5 tonnām gatavās produkcijas;
aprēķināt nepieciešamo iekārtu daudzumu, un iekārtu ražību katrai iekārtai;
aprakstīt iekārtu darbību, un parādīt, to galvenos parametrus;
sastādīt darba laiku katram darbiniekam, un veicamo darbu sarakstu;
aprēķināt ražošanas telpu platību, un kopējo ražošanas telpu aizņemto laukumu;
izstrādāt HACCP
veikt mārketinga izpēti;
aprēķināt ražošanas, netiešās, tiešās izmaksas;
aprēķināt produktu pašizmaksu, un sastādīt plānoto izmaksu plūsmu;
Lai kvalifikācijas darbu varētu uzrakstīts, tiks izmantoti bibliotekārie krājumi, un interneta resursi.
Darba noslēgumā tiks veikti secinājumi, par ražošanas procesu, un izteikti priekšlikumi ražošanas uzlabošanai.
…