-
Biznesa plāns restorānam
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Kopsavilkums | 5 | |
I. nodaļa | Uzņēmuma apraksts | 7 |
1.1. | Uzņēmuma nosaukums | 7 |
1.1.1. | Komercsabiedrības pilnnosaukums | 7 |
1.1.2. | Reģistrācijas dati | 7 |
1.1.3. | Juridiskā adrese | 7 |
1.1.4. | Bankas rekvizīti | 7 |
1.1.5. | Uzņēmuma kapitāls | 7 |
1.1.6. | Uzņēmuma pamatdarbība | 8 |
1.1.7. | Uzņēmuma nekustāmo īpašumu tiesību raksturojums | 8 |
1.2. | Uzņēmuma vēsture | 8 |
1.3. | Uzņēmuma misija un mērķi | 8 |
1.3.1. | Uzņēmuma misija | 8 |
1.3.2. | Uzņēmuma mērķi | 9 |
1.4. | Uzņēmuma vajadzības | 9 |
II. nodaļa | Uzņēmuma produkta raksturojums | 10 |
2.1. | Uzņēmuma pakalpojumu raksturojums | 10 |
2.2. | Produkcijas sortiments un to raksturojums | 10 |
2.3. | Pakalpojumu kvalitāte | 13 |
2.3.1. | Preču zīme | 13 |
2.4. | Pakalpojuma dzīves cikls | 14 |
III. nodaļa | Tirgus analīze | 15 |
3.1. | Tirgus (nozares) vispārējais raksturojums | 15 |
3.2. | Mērķa tirgus segmentācija | 18 |
3.3. | Konkurentu analīze | 18 |
3.4. | SVID analīze | 20 |
IV. nodaļa | Mārketinga stratēģija | 21 |
4.1. | Uzņēmuma cenu politika | 21 |
4.1.1. | Cenu veidošanas elementi | 21 |
4.1.2. | Cenu noteikšanas faktori | 21 |
4.2. | Preču realizācijas kanālu raksturojums | 22 |
4.3. | Preču tirdzniecības veicināšanas pasākumi | 23 |
4.3.1. | Reklāma | 23 |
4.3.2. | Akciju organizēšana | 25 |
4.3.3. | Budžeta veidošana | 25 |
4.4. | Sabiedriskā viedokļa veidošana | 25 |
V. nodaļa | Uzņēmuma funkcionēšanas plāns | 26 |
5.1. | Uzņēmuma ražošanas atrašanas vieta | 26 |
5.1.1. | Uzņēmuma telpu shēma | 27 |
5.2. | Uzņēmuma izmantojamie resursi | 28 |
5.3. | Uzņēmuma pamatlīdzekļi un apgrozāmie līdzekļi | 28 |
5.4. | Pamatlīdzekļu sagādes raksturojums | 29 |
VI. nodaļa | Uzņēmuma vadība | 30 |
6.1. | Uzņēmuma vadības organizācijas struktūra | 30 |
6.1.1. | Vadības funkcijas un atbildība | 30 |
6.2. | Uzņēmuma nodarbinātais personāls | 31 |
6.2.1. | Darbinieku štata saraksts | 31 |
6.2.2. | Atalgojums un motivācija | 32 |
6.3. | Darba algas uzņēmuma darbiniekiem | 33 |
VII. nodaļa | Problēmas un riski | 34 |
7.1. | Risks, tā veidi | 34 |
7.1.1. | Ekonomiskie faktori | 34 |
7.1.2. | Sabiedriskie faktori | 34 |
7.2. | Riska mazināšanas pasākumi | 34 |
7.2.1. | Konkurentu skaita pieaugums | 34 |
7.2.2. | Klientu vajadzības un pieprasījums | 34 |
7.2.3. | Nodokļu un ekonomikas izmaiņas valstī | 34 |
7.2.4. | Dabas katastrofas, nelaimes | 34 |
7.2.5. | Piegādātāju materiālu kavēšanās | 34 |
VIII. nodaļa | Finanšu informācija | 36 |
8.1. | Peļņas vai zaudējumu aprēķins. Skaidrās naudas apgrozījuma pārskats | 36 |
8.1.1. | Restorāna ieņēmumu aprēķins | 36 |
8.1.2. | Banketu zāles ieņēmumu aprēķins | 36 |
8.1.3. | Kāzu ekipāžas izīrēšanas ieņēmumu aprēķins | 36 |
8.1.4. | Svinību un svētku apkalpošanas ieņēmumu aprēķins | 36 |
8.1.5. | Banketu vai svinību apkalpošana ārpus pilsētas ieņēmumu aprēķins | 36 |
8.1.6. | Tiešās izmaksas restorānam | 37 |
8.1.7. | Netiešās izmaksas | 37 |
8.1.8. | Nolietojuma aprēķins (lineāra metode) | 38 |
8.3. | Sākuma un beigu bilances | 50 |
Pielikumi | 51 | |
Izmantotas literatūras saraksts | 74 |
Biznesa plāns ir veidots, lai dibinātu sabiedrību ar ierobežoto atbildību „Roksolana”, turpmāk tekstā SIA „Roksolana”. SIA „Roksolana” nodarbosies ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, bet, konkrētāk sākot, ar ukraiņu ēdienu gatavošanu un citu restorāna pakalpojumu sniegšanu. Kā jau ir skaidrs no augstāk teikta, SIA „Roksolana” būs ukraiņu virtuves restorāns un tas atradīsies A. Saharova iela 155, Rīgā.
Uzņēmuma vadītāja ir Olga Viņičenko, kuras tiešā pakļautībā atrodas visi darbinieki, tikai tā var ieviest kārtību un panākt respektu, katram darbiniekam ir jāstrādā ar maksimālu atdevi, lai uzņēmums plauktu un zeltu.
SIA “Roksolana” statūtkapitāls ir 30000 Ls, bet ir nepieciešams kredīts no bankas 7000 Ls apmērā, lai varētu iepirkt veikalam nepieciešamās preces un uzsākt uzņēmējdarbību. Kredīts būtu nepieciešams uz 6 gadiem. Biznesa plānā ir arī tabula, kurā ir parādīta iespējamā kredīta apmaksas kārtība.
Uzņēmumā tiks sniegti ukraiņu ēdieni ( aukstie uzkožamie, karstie pirmie ēdieni, karstie otrie ēdieni ar garnējumu, cepumi, deserti, alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni), tiks sniegti citi pakalpojumi ( piegāde uz ofisiem un mājam, banketu un biznesa lenču apkalpošana, svinību apkalpošana, banketu vai svinību apkalpošana ārpus pilsētas) un ir piedāvāta patīkama un neuzbāzīga speciālā izklaides programma svētkos, kā arī ikdienas fona mūzika. Viens pakalpojums būs tāds pārsteidzošs pakalpojums, un tas ir profesionālais vadītājs, kurš piegādās Jūs jebkurā izdevīgā vietā Jūsu automašīnā gadījumā, kad pēc savas pašsajūtas Jūs neuzdrošināties pats vadīt automašīnu.
SIA „Roksolana” manāmi atšķirsies no saviem konkurentiem. Tas izteiksies gan pakalpojumu sortimentā, gan ēdienu un pakalpojumu kvalitātē, gan atbildības pakāpē apkalpošanas laikā, gan personāla labvēlīgumā, gan interjera dizainā un aprīkojumā. Galvenais, lai būtu kaut kāda „rozīne”, nevis tipisks restorāns. Vajag, lai tas pievilktu vairāk un vairāk klientu un iegādātu pastāvīgajos. Tāpēc mēs centīgi veidosim savu oriģinalitāti un izveidosim labu uzņēmuma nozīmīguma un atšķirības pamatu, tādu, kā:
labs, izglītots personāls
ātra apkalpošana
ēdienu un dzērienu daudzveidība
telpu noformēšana, dizains
patīkama mūzika
banketu un svinību apkalpošana
profesionālie pavari
labvēlīga apkalpošana un vide
tīrums
kvalitatīvi sagatavotie ukraiņu ēdieni
Mūsu misija ir sniegt augstāka labuma pakalpojumus un izklaidēt klientus, apmierināt viņu vajadzības, intereses un nodrošināt kvalitatīvu un īsto ukraiņu ēdienu un dzērienu piedāvājumu.
Mūsu „jājamais zirdziņš” ir individuālā pieeja katram klientam un līdz ar to mūsu pakalpojumu sniegšana var variēties un daudzveidoties atkarībā no klientu īpašībām un vēlmēm.
SIA “Roksolana” devīze ir- “K a t r s k l i e n t s i r v i e n ī g a i s k l i e n t s !” un mēs īstenosim savu moto: „Klientu vēlmes un komforts pirmajā kārtā!” …
- Biznesa plāns restorānam
- Biznesa plāns restorānam
- Biznesa plāns SIA "Lita"
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Biznesa plāns restorānam
Biznesa plāns augstskolai26
-
Biznesa plāns SIA "Lita"
Biznesa plāns augstskolai24
-
Biznesa plāns uzņēmumam "Auklīšu klubs"
Biznesa plāns augstskolai8
-
SIA "Stendera ziepju fabrika" biznesa plāns
Biznesa plāns augstskolai31
Novērtēts! -
SIA "Recargo" biznesa plāns
Biznesa plāns augstskolai16