-
Biznesa plāns restorānam "Life"
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
1. | Anotācija | 2 |
2. | Saturs | 3 |
3. | Ievads | 5 |
4. | Kopsavilkums | 6 |
5. | Dibināšanas izmaksas | 6 |
6. | Uzņēmuma rekvizīti | 7 |
7. | Pamatinformācija par uzņēmumu | 8 |
8. | Restorāna atmosfērika | 9 |
9. | Uzņēmuma telpas | 11 |
10. | Uzņēmuma telpu platība | 12 |
11. | Tirgus un mārketings | 13 |
12. | Tirgus analīze | 13 |
13. | Tirgus attīstības plāns | 14 |
14. | Uzņēmuma konkurenti | 15 |
15. | Konkurentu priekšrocības un trūkumi | 15 |
16. | Mana un konkurentu uzņēmuma stiprās un vājās puses | 16 |
17. | Uzņēmuma stiprās, vājās puses – iespējas un draudi | 17 |
18. | Mārketings | 18 |
19. | Reklāmas pasākumi | 19 |
20. | Cenu politika | 19 |
21. | Uzņēmuma pakalpojumi | 20 |
22. | Ēdienkarte | 20 |
23. | Dzērienkarte | 24 |
24. | Kokteiļkarte | 27 |
25. | Uzņēmuma vadība un personāls | 29 |
26. | Dati par restorāna „Life” darbiniekiem | 32 |
27. | Izpilde un kontrole | 34 |
28. | Kontrolējamie faktori | 34 |
29. | Riski un problēmas | 34 |
30. | Uzņēmuma riska faktori | 34 |
31. | Uzņēmuma problēmas | 35 |
32. | Risku tabula | 36 |
33. | Uzņēmuma finanšu plāns | 37 |
34. | Algas aprēķins | 37 |
35. | Algas aprēķināšanas piemēri | 38 |
36. | Kredīta apmaksāšanas grafiks | 39 |
37. | Peļņas un zaudējuma plāns | 40 |
38. | Pamatlīdzekļu nolietojums (Amortizācija) | 40 |
39. | Ieplānotās produkcijas ražošanas izmaksas 2009.g. | 41 |
40. | Ieplānotās administrācijas izmaksas 2009.g. | 42 |
41. | Peļņas un zaudējuma aprēķins 2009.g. | 43 |
42. | Uzņēmuma peļņas un zaudējuma aprēķins | 44 |
43. | Izmaksas netiek apliktas ar PVN | 44 |
44. | Izmaksas apliktas ar 18% PVN | 45 |
45. | Izmaksas ar 5% PVN | 45 |
46. | Aprēķina PVN summa | 45 |
47. | Peļņas aprēķins | 46 |
48. | Rentabilitātes radītāju analīze | 47 |
49. | Mērķi | 48 |
50. | Mērķi un darbības virzieni | 48 |
51. | Secinājumi un priekšlikumi | 49 |
52. | Izmantotā literatūra | 50 |
Katram potenciālam uzņēmējam, kas vēlas uzsākt uzņēmējdarbību, skaidri jāapzinās, kādi resursi un kādā apjomā nepieciešami, lai nodrošinātu iecerētā uzņēmuma darbību, kā arī jāprot izvērtēt darbības sagaidāmos rezultātus. Tātad jebkuram uzņēmējam jāmāk vadīt un kombinēt viņa rīcībā esošos dažādu veidu resursus, ņemot vērā tirgus prasības. Šai procesā kā drošs līdzeklis var kalpot kvalitatīvi izstrādāts biznesa plāns.
Biznesa plāns ir stratēģiskā plāna veids, kurā noteiktas uzņēmējdarbības idejas, projekta īstenošanas mērķi, taktika un sagaidāmie rezultāti noteiktam laika periodam.
Biznesa plānam ir vairākas galvenās funkcijas. Pirmā, svarīgākā funkcija – tas ir plāns, kuru var lietot, lai attīstītu idejas par sava biznesa īstenošanu. Tā ir iespēja izstrādāt stratēģiju un “izdarīt kļūdas uz papīra” nevis reālā dzīvē, apskatot firmu no visām pusēm. Otrkārt, šīs plāns ir retrospektīvs instruments, ar kura palīdzību uzņēmējs var novērtēt firmas reālo darbību laikā gaitā. Trešais biznesa plāna rakstīšanas iemesls ir naudas sagādāšana jeb kredīta saņemšana. Tādos gadījumos biznesa plāna esamība ir obligāta prasība.
Šī darba mērķis ir izstrādāt biznesa plānu vienam gadam, lai pārbaudītu jauna uzņēmuma dzīvotspēju un ieviešanas gaitā peļņas ziņā iegūt vai nu pozitīvus vai arī negatīvus rezultātus. Negatīva rezultāta gadījumā ir jānolemj, ko darīt: vai arī jāiegūst papildu informācija, jāmaina nosacījumi, parametri, vai jāatsakās no idejas īstenošanas.
Lai sasniegtu darba mērķi, ir izvirzīti sekojoši uzdevumi:
1.Savākt informāciju par uzņēmumu, tā stratēģiju un vadību;
2.Raksturot piedāvāto produktu vai pakalpojumu;
3.Sastādīt mārketinga plānu;
4.Novērtēt iespējamos riska momentus;
5.Sastādīt uzņēmuma finansu plānu.…
Biznesa plāns ir izstrādāts priekšmetā “Firmas menedžments”. Darbs ir izstrādāts latviešu valodā. Biznesa plāns sastāv no vienas daļas, kurā tiek apskatīta jaundibināma uzņēmuma darbība, vadība un personāls, tā izpildāmās funkcijas, patērētājiem piedāvātā prece, mārketinga stratēģija, finansu plāns, kas sastāv no peļņas un zaudējuma pārskata. Darbam ir 49 lapaspuses, tajā ir ietvertas 10 tabulas, 2 shēmas un aprēķinu formulas. Lai izstrādātu darbu tika izmantoti 5 literatūras avoti. Šīs darbs ir lietderīgs visiem, gan topošiem, gan jauniem uzņēmējiem, kas vēlas atvērt jaunu uzņēmumu vai pilnveidot jau esošā uzņēmuma darbību.
- Atpūtas centrs "Efeja"
- Biznesa plāns restorānam "Life"
- Viesnīcas "Jūras Sēta" projekts
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Atpūtas centrs "Efeja"
Biznesa plāns augstskolai17
-
Viesnīcas "Jūras Sēta" projekts
Biznesa plāns augstskolai44
-
Bērnu kafejnīca "Pasaciņa"
Biznesa plāns augstskolai30
-
Biznesa plāns sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam
Biznesa plāns augstskolai8
-
Viesnīca "The Sphere"
Biznesa plāns augstskolai16