Kad Latvija atguva neatkarību, kļuva aktuāls jautājums par uzņēmējdarbību. Latvijā ienāca daudz jaunā un cilvēki sāka pieņemt arī lietas, kuras sākumā mūsu mentalitātei nelikās tik pieņemamas. Mēs pamazām pieņēmām daudzko jaunu tai skaitā arī ātrās uzkodas.
Cilvēki savas aizņemtības un ātrā dzīves tempa dēļ, vairs nav gatavi tik daudz laika veltīt stāvēšanai pie plīts un gatavošanai. Tādēļ viņi ir gatavi maksāt, lai iegūtu ātras un kvalitatīvas uzkodas, ar kurām var ieturēt labu maltīti.
Šī kursa darba tēma netika izvēlēta nejauši, jo biju dzirdējusi par šāda tipa biznesa plāna veiksmīgu realizāciju. Tāpēc jo interesanti bija izpētīt vai šādu biznesa plānu var realizēt manā dzimtajā pilsētā. Precīzāk vai man pazīstami cilvēki ar viņiem esošajiem līdzekļiem spētu veiksmīgi izveidot un vadīt picēriju.
Kā uzdevumus izvirzīju
- izpētīt kas ir nepieciešams, lai atvērtu picēriju
- izpētīt kādas ir izmaksas, lai atvērtu picēriju;
-vai pilsētas ekonomiskā aktivitāte ir pietiekoša, lai picērijai būtu klienti;
-izpētīt vai uzņēmumam būs pietiekoša kredītspēja ;…