Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:467048
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.06.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Prakses uzdevumi Apraksts Secinājumi
Iepazīšanās ar klasi, skolu, ar klases audzinātāju, viņa pienākumiem (Līgumā vai amata aprakstā), funkcijām, obligāto un ieteicamo dokumentāciju (Klases audzināšanas stundu tematiskie plāni, Klases audzinātāja mape vai portfolio), direktora vietnieku audzināšanas darbā, funkcijām, sociālo pedagogu, funkcijām, dokumentāciju Pirmo reizi skolu apmeklēju 10.03.2023. Iepazinos ar direktora vietnieci izglītības jomā A. M., kura parādīja man skolas dokumentāciju elektroniskā veidā un iedeva skolas izstrādāto Klases audzinātāja rokas grāmatu (skat. pielikumu Nr.1.,att.1.) un Stundas vērošanas veidlapu (skat. pielikumu Nr. 2., att. 2.). Es tiku iepazīstināta ar skolas darbību reglamentējošo dokumentāciju, kura arī ir brīvi pieejama skolas mājas lapā, ar klases audzinātāja pienākumiem un klases audzināšanas stundu plāniem. Direktores vietniece izglītības jomā sastāda skolas darba plānu, konsultē jaunos pedagogus, kā veidot mācību tēmu un stundu plānus, skolēnu sasniegumu vērtēšanu, pārbaudes darbus un cita veida mācību metodiskos materiālus; atbild par vienotu prasību ievērošanu mācību satura apguves īstenošanas plāna aizpildīšanā un ievietošanā e-klasē; atbild par vienotu prasību ievērošanu audzināšanas darba plānošanā un īstenošanā; atbild par izglītojamo instruēšanu par drošības noteikumiem; atbild par vienotu prasību ievērošanu mācību sasniegumu vērtēšanas kārtības izpildē; atbild par mācību stundu vērošanu, atgriezeniskās saites sniegšanu pedagogam par vēroto stundu; piedalās metodiskās padomes sanāksmē.
Skolā strādā arī sociālais pedagogs K. A., kuras pienākumi ir sniegt palīdzību izglītojamiem, kuri ilgstoši nav apmeklējuši skolu; risināt problēmsituācijas, ja skolēnam radies konflikts ar klasesbiedriem vai skolotājiem, vai vecākiem; prognozēt iespējamās grūtības mācībās un saskarsmē nelabvēlīgu sociālu apstākļu gadījumā, plānot nepieciešamo atbalstu situācijas uzlabošanai; sadarboties ar valsts un nevalstiskajām institūcijām izglītojamo sociālo vajadzību nodrošināšanā; konsultēt skolotājus, izglītojamos un viņu vecākus bērnu tiesību aizsardzības un sociālās palīdzības jautājumos.
Prakses uzdevumu pildīšanai man piešķīra 5. klasi ar 15 skolēniem. Klases audzinātāja – D. B., sporta skolotāja.
Klases audzinātāja izstrādā audzināšanas stundu plānu saskaņā ar skolas audzināšanas darba programmu un iesniedz saskaņošanai direktores vietniecei izglītības jomā līdz katra semestra otrās nedēļas beigām.
Klases audzinātāja katru dienu obligāti atzīmē skolēnu apmeklējumu un stundu kavējumus, savlaicīgi informējot bērna vecākus, ja kāds kavē stundas.
Klases audzinātāja obligāti informē vecākus par bērnu negatīvu uzvedību un konfliktiem, kas radušies skolēnu starpā.
Klases audzinātāja obligāti veic drošības instruktāžas skolēniem, it īpaši pirms ārpus skolas pasākumiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1403795
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties